Μικρά μυστικά για να νιώσεις ευτυχισμένη


Μπορεί η ευτυχία να είναι στιγμές και να μη διαρκεί για πάντα, όμως υπάρχουν αλλαγές που μπορείς να κάνεις στον τρόπο σκέψης και την καθημερινότητά σου για να νιώσεις, αν όχι ευτυχία, τουλάχιστον ψυχική ηρεμία και αίσθημα ικανοποίησης για τη ζωή σου:

  • Χάραξε τη δική σου πορεία ζωής και μη συγκρίνεις τον εαυτό σου, τις επιλογές σου κτλ. με τις αντίστοιχες άλλων ανθρώπων. Γιατί αν το κάνεις, αποκτάς το αίσθημα του ανικανοποίητου.

  • Μάθε να νιώθεις ευγνωμοσύνη για όσα έχεις και να μην κυνηγάς συνεχώς το κάτι παραπάνω, αν δεν έχει ουσία και πραγματική αξία. Για παράδειγμα, η απόκτηση όλο και περισσότερων υλικών αγαθών είναι ανώφελη και δε συνεπάγεται ευτυχία.

  • Να «δουλεύεις» καθημερινά τη σχέση με το σύντροφό σου, ιδιαίτερα τώρα που είσαστε γονείς και πρώτη προτεραιότητα είναι το παιδί. Να είσαστε αγαπημένοι και μονιασμένοι και να μην ξεχνάτε ότι, εκτός από γονείς, είσαστε και ζευγάρι.

  • Να γαληνεύεις με ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά και όλες εκείνες τις μικρές στιγμές που περνάς με το παιδί σου. Μη σε παίρνει από κάτω η καθημερινότητα και καταλήγεις να μη νιώθεις πληρότητα με κάτι τέτοια.

  • Να βάζεις ρεαλιστικούς στόχους στη ζωή σου και να μην κυνηγάς το ανέφικτο, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα γίνεις καλύτερη. Γιατί κυνηγώντας το ανέφικτο, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πηγαίνεις από απογοήτευση σε απογοήτευση.

  • Άφησε πίσω το παρελθόν και ζήσε με ένταση το σήμερα. Βάλε στόχους, προγραμμάτισε το αύριο και πάρε ελεγχόμενο ρίσκο όπου χρειάζεται αν πρόκειται για την ευτυχία σου.

  • Να βρίσκεις πάντα χρόνο για πάσης φύσεως ξεκούραση και να μη φορτώνεις υπέρ του δέοντος το πρόγραμμά σου. Οι υποχρεώσεις δεν τελειώνουν, οπότε κάνε καλό προγραμματισμό, ώστε να μπορείς να κάνεις και πράγματα που σε ευχαριστούν. Εξέχουσας σημασίας είναι και η σωστή διατροφή.