Πώς μπορεί να βοηθήσει ο μπαμπάς στο θηλασμόΗ διαδικασία του θηλασμού αφορά καθαρά τη μαμά και το μωρό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα για να τη βοηθήσετε, είτε σε ψυχολογικό, είτε σε πρακτικό επίπεδο:

Ενισχύστε την προσπάθεια της συντρόφου σας: Ο θηλασμός, ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες, έχει δυσκολίες για τη σύντροφό σας και θα υπάρξουν φορές που θα νιώσει απογοήτευση. Δώστε της κουράγιο και δείξτε της ότι είσαστε δίπλα της.

Δείξτε της έμπρακτα πόσο τη στηρίζετε: Κάντε ό,τι χρειαστεί για να διευκολύνετε τη διαδικασία. Βοηθήστε τη να βολευτεί, ρωτήστε τη αν θέλει να της φέρετε κάτι και γενικά κάντε όλα αυτά τα μικρά πραγματάκια που δε σας κάνουν αδιάφορο.

Ασχοληθείτε με το μωρό: Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν και μετά το θηλασμό, όπως να το κρατήσετε για να ρευτεί, να του αλλάξετε πάνα, να το κάνετε μπάνιο κλπ. Πρόκειται για μεγάλη βοήθεια για τη σύντροφό σας, την οποία σίγουρα θα εκτιμήσει εφ'όσον γίνει οικειοθελώς.

Μην αμελείτε την επαφή με το μωρό: Ο καλύτερος τρόπος για να δεθείτε κι εσείς με το μωρό σας είναι να το κρατάτε συχνά στην αγκαλιά σας, να το χαϊδεύετε, να του μιλάτε κλπ.

Βοηθήστε στις δουλειές του σπιτιού: Τις πρώτες αυτές εβδομάδες, μέχρι μαμά και παιδί να βρουν τους ρυθμούς τους με τον θηλασμό, μπορείτε να βοηθάτε με τις δουλειές του σπιτιού, διευκολύνοντας έτσι τη σύντροφο σας να αφοσιωθεί στις ανάγκες του μωρού σας.