Η σημασία της σταθερότητας στην ανατροφή

Είναι ένα από τα βασικότερα-αν όχι το πιο βασικό-συστατικά επιτυχίας της ανατροφής του παιδιού. Οι γονείς καλούνται να επιδεικνύουν πάντοτε σταθερότητα και συνέπεια, αν θέλουν το μικρό τους να πάρει τα σωστά μηνύματα-μαθήματα ζωής:

Μέσα από τη σταθερότητα το παιδί...νιώθει ασφάλεια και δομεί σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς του. Είναι πολύ σημαντικό για εκείνο να ξέρει ότι αυτά που του λένε σήμερα δε θα τροποποιηθούν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Μέσα από τη σταθερότητα το παιδί...
διαμορφώνει σταθερή προσωπικότητα, αποκτά αυτοπεποίθηση και αξίες. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μόνο μεγαλώνοντας σε σταθερό οικογενειακό περιβάλλον, χωρίς πισωγυρίσματα και συνεχείς εντάσεις.

Μέσα από τη σταθερότητα το παιδί...
μαθαίνει να διαχειρίζεται τους φόβους του και να πατάει καλύτερα στα πόδια του, τη στιγμή που όλα είναι πρωτόγνωρα για εκείνο. Με απλά λόγια, νιώθει μικρότερη ανασφάλεια για το μέλλον.

Μέσα από τη σταθερότητα το παιδί...μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στις αλλαγές που θα κληθεί να βιώσει, με δεδομένο ότι οι γονείς, τους οποίους εμπιστεύεται τυφλά, θα το έχουν ενημερώσει και προετοιμάσει έγκαιρα για το τι επίκειται.

Μέσα από τη σταθερότητα το παιδί...γίνεται υπεύθυνο, γνωρίζοντας ξεκάθαρα τι περιμένουν από εκείνο οι γονείς του, οι οποίοι δεν παραλείπουν να το δείχνουν ότι είναι δίπλα του σε κάθε του προσπάθεια.

Μέσα από τη σταθερότητα το παιδί...
δεν εκδηλώνει επιθετικές συμπεριφορές όπως άλλα που μεγαλώνουν σε ασταθές περιβάλλον και γενικά έχουν όρια.