5 μυστικά για να δείχνουν τα χέρια σου 10 χρόνια νεότερα



Η ηλικία μιας γυναίκας λένε ότι φαίνεται κυρίως από τον λαιμό και τα χέρια της, μιας και σε εκείνα τα σημεία το δέρμα χαλαρώνει πιο εύκολα.


Βέβαια, δεν είναι το θέμα το αν θα καταλάβει κάποιος την ηλικία σου, αλλά το κατά πόσο η εμφάνιση σου είναι καλαίσθητη. Σίγουρα οι ζάρες στο σώμα δεν βοηθούν και πολύ στο να έχεις μια όμορφη εμφάνιση, ακόμη κι αν η επιδερμίδα του προσώπου σου είναι αρκετά σφριγηλή.


Τι μπορείς όμως να κάνεις για να αισθάνεσαι εσύ καλύτερα και να δείχνει το δέρμα των χεριών σου κατά πολύ νεότερο; 



Τι πρέπει να κάνεις για να δείχνουν τα χέρια σου νεότερα!


 

Πλύνε σωστά τα χέρια σου



Το πλύσιμο των χεριών μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και δυστυχώς, πολλές από εμάς δεν δίνουν και πολύ σημασία στον τρόπο που τα πλένουν.


Χρησιμοποιώντας σκληρά ή αντιβακτηριακά σαπούνια μπορεί να καταφέρεις να αφαιρέσεις την υγρασία που χρειάζεται να έχουν. Γι' αυτό λοιπόν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ενυδατικά σαπούνια και κρεμοσάπουνα. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η θερμοκρασία του νερού κατά την διάρκεια του πλυσίματος, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να καταστρέψει το προστατευτικό στρώμα του δέρματος με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα σου πιο θαμπό.




Φόρεσε γάντια



Σίγουρα το έχεις ακούσει πολλές φορές αυτό και σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι ένας ακόμη μύθος που θα έπρεπε να αγνοήσεις!


Φορώντας γάντια στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού που έχουν να κάνουν με το νερό θα έχεις σαν αποτέλεσμα να προστατέψεις το δέρμα σου. Αν μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα των χεριών σου τα σαπούνια φαντάσου πόση ζημιά μπορεί να του κάνει ένα ισχυρό καθαριστικό ή ακόμη και το απορρυπαντικό πιάτων που διαλύει τα λίπη.




Φρόντισε για την σωστή ενυδάτωση τους



Το απόλυτο μυστικό για να διατηρηθεί νεότερο και πιο απαλό το δέρμα σου είναι να το κρατάς διαρκώς ενυδατωμένο. Επέλεξε λοιπόν μια καλής ποιότητας ενυδατική κρέμα και χρησιμοποίησε την όσο πιο συχνά μπορείς ή έστω τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.


Μαζί με το δέρμα των χεριών σου θα καταφέρεις να κρατήσεις και τα νύχια σου ενυδατωμένα, οπότε είναι 2 σε 1. Επίσης, ακόμη ένας πολύ καλός τρόπος για να ενυδατωθείς είναι φυσικά το να πίνεις όσο περισσότερο νερό μπορείς.




Χρησιμοποίησε ένα αποτελεσματικό scrub



Η ενυδατική κρέμα από μόνη της δεν μπορεί να κάνει θαύματα, αν όμως χρησιμοποιήσεις ένα καλό scrub μία φορά την εβδομάδα θα δεις τρομερή διαφορά.


Τα DIY σπιτικά scrub όμως είναι η καλύτερη επιλογή. Για να φτιάξεις το δικό σου δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις ένα αβοκάντο, τον κρόκο ενός αυγού και μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Αν δεν μπορείς να βρεις αβοκάντο μπορείς πολύ απλά να ανακατέψεις λίγο ελαιόλαδο με ζάχαρη. 




Χρησιμοποίησε αντηλιακό



Το αντηλιακό δεν είναι απαραίτητο μόνο για το πρόσωπο και το σώμα σου, αλλά και για να δείχνουν τα χέρια σου νεότερα. Το ιδανικό λοιπόν είναι κάθε φορά που θα χρησιμοποιείς το αντηλιακό προσώπου να απλώνεις μια μικρή ποσότητα και στα άνω άκρα σου. Έτσι, θα καταφέρεις να τα προστατέψεις εκτός από τις ζάρες και από τις κηλίδες. 


Πηγή: www.ediva.gr