Γίνεται να κατευνάσετε τους φόβους σας για το παιδί;

Αν δε γίνει κάποιος γονιός, δεν μπορεί να αντιληφθεί πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση των φόβων αναφορικά με το παιδί. Το mother.gr δίνει συμβουλές για να μπορέσετε να βρείτε λίγο περισσότερη ηρεμία μέσα σας:

  • Η διαχείριση των φόβων γίνεται μέσω του εξορθολογισμού τους. Εκείνη την ώρα που νιώθετε δηλαδή άγχος, σκεφτείτε λογικά αν όντως έχει βάση ή είσαστε υπερβολική. Κάπως έτσι θα μπορέσετε να διαχειριστείτε-αν όχι απαλλαχθείτε-από μερικούς από αυτούς.

  • Τη στιγμή που νιώθετε το κεφάλι σας έτοιμο να «σπάσει», κατευθύνετε συνειδητά τη σκέψη σας σε κάτι άλλο, πιο ευχάριστο για να ξεχαστείτε. 

  • Είναι λογικό να έχετε ποικίλους φόβους για το παιδί σας, όμως μη φέρνετε συνεχώς την καταστροφή στο μυαλό σας. Καλό είναι να έχετε μια πιο θετική θεώρηση των πραγμάτων, γιατί απλά δε γίνεται να πάνε όλα όσο άσχημα πιστεύετε.

  • Σε κάθε περίπτωση, αφήστε το παιδί έξω από όλο αυτό. Δηλαδή μην το «φορτώσετε» με τους φόβους και τις ανησυχίες σας, αφού θα το αγχώσετε χωρίς λόγο και γενικά τίποτα καλό δε θα βγει από τον αυθορμητισμό σας.

  • Συζητήστε τους φόβους σας με το σύντροφό σας. Πολλές φορές και μόνο που θα το μοιραστείτε με κάποιον θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, ενώ μπορεί να σας βοηθήσει στη διαχείριση δίνοντάς σας μια πιο ψύχραιμη οπτική της κατάστασης.