Στάσεις yoga για να απαλλαγείς από τους πόνους περιόδου

Κάθε μήνα μας επισκέπτεται ο τυφώνας με κωδικό όνομα "περίοδος", τα νεύρα μας αγγίζουν κόκκινο, οι ορμόνες κάνουν ξέφρενο πάρτυ και φυσικά οι πόνοι είναι αφόρητοι.

Ναι, ναι υπάρχουν και εκείνες οι τυχερές γυναίκες που δεν καταλαβαίνουν καμία διαφορά και δεν πονάνε ποτέ στην περίοδο και όλες εμείς οι υπόλοιπες τις ζηλεύουμε λίγο παραπάνω.

Αν ανήκεις όμως κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που κυκλοφορούμε στην τσάντα με ένα κουτί χάπια, τότε αυτές οι στάσεις της yoga θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τους πόνους περιόδου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο κάθε φορά που οι κράμπες σου χτυπάνε την πόρτα και να τις απομακρύνεις με φυσικό τρόπο, χωρίς να καταναλώνεις χάπια.

Πώς θα απαλλαγείς από τους πόνους περιόδου
με τη βοήθεια της yoga

Στάση του μωρού

Για να πετύχεις αυτή τη στάση αρκεί να λυγίσεις τα γόνατα προς τα πίσω, ενώνοντας τα δάχτυλα των δύο ποδιών πίσω από τη μέση σου και φέρε τα χέρια και το σώμα μπροστά, έτσι που σχεδόν να ακουμπά το σώμα στο κρεβάτι.

Με αυτή τη στάση ανακουφίζεται αρκετά η πλάτη και η κοιλιά., όπως επίσης διευκολύνεται και η λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος, το οποίο ταλαιπωρείται κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης. Πάρε επίσης βαθιές αναπνοές και θα απαλλαγείς από τους πόνους στην κοιλιά και τη μέση. 

Μισή λαμπάδα

Αυτή είναι μια πολύ εύκολη στάση που μπορείς να την κάνεις στον τοίχο ή ακόμα και στο κεφαλάρι του κρεβατιού σου. Για να βοηθηθείς ακόμα περισσότερο μπορείς να βάλεις και ένα μαξιλάρι στους γλουτούς σου και να τεντώσεις τα πόδια σου.

Αυτό θα σε βοηθήσει να υποχωρήσει το πρήξιμο από την κοιλιά σου και να μειωθεί η θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο. Η συγκεκριμένη στάση της yoga θα αποφορτίσει επίσης το κάτω μέρος της πλάτης και τους πόνους που νιώθουμε εκεί τις δύσκολες μέρες του μήνα.

Περιστέρι σε ύπτια θέση

Το γνωστό σε όλες μας σταυροπόδι, μόνο που εδώ είναι λίγο ανορθόδοξο, αφού το ένα πόδι θα ακουμπάει στον τοίχο ή το κεφαλάρι του κρεβατιού και το σώμα σου θα είναι ξαπλωμένο.

Συχνά εκτός από τους πόνους και τις κράμπες στην κοιλιά και τη μέση κατά τις ημέρες της περιόδου είναι έντονοι και οι πόνοι στις αρθρώσεις. Αυτή η στάση βοηθά να δώσεις όση πίεση χρειάζεται στις αρθρώσεις σου και να τις ξεκουράσεις.

Εύκολη στάση (Sukhasana)

Αυτή είναι η πιο εύκολη στάση της yoga που δεν είναι κάτι άλλο από αυτό που όλοι ονομάζουμε οκλαδόν. Κάτσε λοιπόν σε ένα άνετο, αναπαυτικό μαξιλάρι ή κρεβάτι και δίπλωσε τα πόδια σου προς τα μέσα. Στη συνέχεια βάλε τις παλάμες σου την μία πάνω στην άλλη και στη συνέχεια στην κοιλιά σου. Πάρε βαθιές ανάσες και μείνε σε αυτή την στάση για 20 λεπτά.

Οι βαθιές αναπνοές ρίχνουν τους παλμούς της καρδιάς και βοηθούν στο να επικεντρωθείς στο συναίσθημά σου και την ενέργεια που έρχεται από μέσα σου. Βέβαια τα χέρια σου είναι αυτά που βοηθούν ουσιαστικά και άμεσα στους πόνους, αφού όπως καλά γνωρίζεις η θερμότητα στην περιοχή της κοιλιάς μειώνει αισθητά τον πόνο.

Πηγή: www.ediva.gr