5 συμβουλές για διαχείριση της κακής διάθεσής σας

Είναι λογικό και ανθρώπινο κάποιες μέρες να μην έχετε καλή διάθεση. Αυτές τις μέρες λοιπόν πρέπει να αποφύγετε να ξεσπάσετε σε δικούς σας ανθρώπους και ταυτόχρονα να βρείτε τρόπους να νιώσετε καλύτερα:

  • Αν ήταν μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, μπορείτε σχολώντας να πάτε μια σύντομη βόλτα σε μέρος που γαληνεύει την ψυχή σας και μετά να γυρίσετε σπίτι. Εναλλακτικά και αν η αιτία του εκνευρισμού σας είναι σοβαρή, μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στο σπίτι για να κάνετε κουβέντα με το σύντροφό σας.

  • Εκείνες τις μέρες που δεν έχετε όρεξη χωρίς να έχει γίνει κάτι συγκεκριμένο, αποφύγετε τις διενέξεις με τους δικούς σας ανθρώπους και γενικά καταστάσεις που «μυρίζουν» μπαρούτι. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, προσέξτε τουλάχιστον να μην ανταλλάξετε «βαριές» κουβέντες που πληγώνουν και τις μετανιώσετε μετά.

  • Δώστε χρόνο στον εαυτό σας πριν μιλήσει. αφού το μόνο εύκολο είναι να ξεστομίσετε αυθόρμητα ό,τι σας βγει, αδιαφορώντας για της συνέπειες. Καλύτερα λοιπόν να βάλετε όρια στον αυθορμητισμό σας, παρά να λειτουργήσετε αυτοκαταστροφικά. Θα δείτε πόσο πιο ευεργετικό θα αποδειχθεί να μοιραστείτε τις σκέψεις σας όταν πλέον θα έχετε ηρεμήσει.

  • Ένας δημιουργικός τρόπος να εκτονώσετε την έντασή σας είναι μέσω της σωματικής άσκησης και δε μιλάμε απαραίτητα για γυμναστική. Ακόμα και ένα σύντομο περπάτημα, μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  • Τέλος, το χιούμορ είναι ένας θαυμάσιος τρόπος διαχείρισης της κακής διάθεσης. Υποβαθμίζει δημιουργικά την κατάσταση και δίνει μια πιο θετική οπτική των πραγμάτων. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!