Παιδοκεντρικοί γονείς=ευτυχισμένα παιδιά

Φαντάζει αυτονόητο για τους γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν σωστά το παιδί τους και παραθέτουμε μια σειρά από λόγους που η νοοτροπία στην ανατροφή πρέπει να είναι παιδοκεντρική:

  • Από τη στιγμή που αποφασίσατε να κάνετε παιδί, γνωρίζετε καλά ότι οι προτεραιότητες και η ίδια σας η ζωή αλλάζουν άρδην. Άρα λοιπόν θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στο μυαλό σας ότι τα πάντα πλέον θα κινούνται γύρω από το παιδί, με γνώμονα τη σωστή ανατροφή του. 

  • Δεδομένα λοιπόν ο ελεύθερος χρόνος σας θα είναι ελάχιστος, το ίδιο και ο ύπνος και γενικότερα θα χρειαστεί να κάνετε άπειρες θυσίες για το καλό του παιδιού. Αν η νοοτροπία σας είναι παιδοκεντρική θα τις κάνετε αγόγγυστα, αν όμως αναπολείτε τη ζωή σας πριν το παιδί σε κάποια πράγματα, σίγουρα πρέπει να αναθεωρήσετε. Σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να κοπιάζει για κάτι, όμως μην ξεχνάτε ότι το κίνητρο αποδυναμώνει τη θυσία!

  • Όταν κάποιος γονιός δηλώνει ότι το παιδί είναι τα πάντα για εκείνον και ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι η ευτυχία του μικρού του, είναι φανερό ότι μιλάμε για γονιό με παιδοκεντρική νοοτροπία. Αυτό συνεπάγεται ότι θα δώσει τα πάντα για να το μεγαλώσει σωστά.

  • Η παιδοκεντρική νοοτροπία στην ανατροφή έχει θετικές επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση και των γονιών, οι οποίοι νιώθουν πληρότητα βλέποντας το παιδί τους να μεγαλώνει όπως πρέπει και οι θυσίες τους να πιάνουν τόπο.