5 diy μάσκες με aloe vera για τα μαλλιά

Η αλόη είναι ένα μαγικό φυτό, το οποίο χρησιμοποιείται για καλλυντικούς αλλά και φαρμακευτικούς λόγους. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως οι ουσίες που περιέχει έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας και ειδικά για το δέρμα μας.

Γι΄αυτό οι μάσκες με aloe vera για τα μαλλιά είναι αρκετά θεραπευτικές, αλλά και ενυδατικές. Οι γυναίκες έχουμε πάθος με τα μαλλιά μας από το κούρεμα και το χτένισμα μέχρι το χρώμα τους. Για να μπορούν όμως όλα αυτά να αναδειχθούν προϋποθέτει να είναι υγιές το τριχωτό της κεφαλής.

Η αλόη βοηθά την καταπολέμηση της πιτυρίδας και την φαγούρα όπως επίσης βοηθά στο να μακρύνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα αλλά και να είναι υγιή.

Πώς να φτιάξεις μόνη σου σπιτικές μάσκες μαλλιών με αλόη

Μάσκα για λάμψη

Τι θα χρειαστείς: 

2-3 κουταλιές της σούπας gel aloe vera
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση και συμβουλές:

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου κάνοντας απαλό μασάζ για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια άφησε τη μάσκα να δράσει για ακόμα 25 λεπτά και ξέπλυνε με άφθονο νερό. Φρόντισε να εφαρμόζεις τη μάσκα 3-4 φορές τον μήνα, ώστε να είναι τα μαλλιά σου πιο λαμπερά, να μακραίνουν πιο γρήγορα αλλά και για να μειωθεί η πιτυρίδα.

Μάσκα για ξηρά μαλλιά

Τι θα χρειαστείς: 

4-5 κουταλιές της σούπας gel aloe vera
3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση και συμβουλές:

Συγκέντρωσε όλα τα υλικά και ανακάτεψέ τα καλά σε ένα μπολ. Αφού γίνουν ενιαίο μείγμα εφάρμοσε το στα μαλλιά σου με κατεύθυνση από τις ρίζες προς τις άκρες. Άφησε τη μάσκα να δράσει για περίπου 25 λεπτά και στη συνέχεια ξέβγαλε με νερό ή μπορείς να τα λούσεις κανονικά με το σαμπουάν σου. Αυτή η μάσκα θα καταπολεμήσει την ξηρότητα των μαλλιών και θα βοηθήσει στη βαθιά θρέψη. Επανάλαβε τη θεραπεία συχνά.

Μάσκα κατά της πιτυρίδας

Τι θα χρειαστείς: 

1 φλυτζάνι gel aloe vera
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση και συμβουλές:

Η πιτυρίδα είναι το πιο άσχημο θέαμα στα μαλλιά, από την οποία όμως μπορείς να απαλλαγείς με τη βοήθεια της αλόης. Ανακάτεψε την αλόη, το μηλόξυδο και και το μέλι καλά και στη συνέχεια άπλωσε το κατά μήκος των μαλλιών σου από την ρίζα μέχρι τις άκρες. Αφού αφήσεις να δράσει ξέπλυνε καλά με σαμπουάν. Επανέλαβε τη μάσκα τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα για να απαλλαγείς εντελώς από την πιτυρίδα.

Μάσκα για γρήγορο μήκος

Τι θα χρειαστείς: 

1 φλυτζάνι gel aloe vera
2-3 κουταλιές καστορέλαιο

Εκτέλεση και συμβουλές:

Για αυτή τη μάσκα θα πρέπει να ανακατέψεις την αλόη με το καστορέλαιο και για ακόμα μεγαλύτερη θρέψη μπορείς να προσθέσεις λίγο από το φυτό Τριγωνέλλα ή αλλιώς ελληνικό σανό, το οποίο ανήκει στα πιο θεραπευτικά βότανα. Αφού απλώσεις καλά το μείγμα στα μαλλιά σου, φόρεσε ένα σκουφάκι μπάνιου και άσε τη μάσκα να δράσει όλο το βράδυ. Η μάσκα είναι πολύ ενυδατική και θρεπτική και μπορεί να βοηθήσει στη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών σας, εκτός από την λαμπερή όψη που θα τους δώσει.

Μάσκα κατά της ψαλίδας

Τι θα χρειαστείς: 

1 φλυτζάνι gel aloe vera
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα από ιβίσκο

Εκτέλεση και συμβουλές:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και στη συνέχεια άπλωσε καλά στα μαλλιά σου και άσε τη μάσκα να δράσει για 30-45 λεπτά. Ο ιβίσκος έχει αρκετές θεραπευτικές ιδιότητες για τα μαλλιά αφού τα κάνει να είναι λεία, αλλά σκληραίνει και την τρίχα. Επίσης βοηθά τα κατεστραμμένα μαλλιά και προλαμβάνει τη δημιουργία ψαλίδας. Αυτή η μάσκα ενδείκνυται για βαμμένα μαλλιά που είναι αρκετά ταλαιπωρημένα. 

Πηγή: www.ediva.gr