7 κοινά που έχουν όλα τα παιδάκια

Η διαφορετικότητα των παιδιών μεταξύ τους είναι δεδομένη, όπως δεδομένες είναι και οι ομοιότητες σε συμπεριφορές, νοοτροπίες, συνήθειες και πολλά ακόμα. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει τις κυριότερες:

Όλα τα παιδάκια... είναι αξιολάτρευτα και μας δημιουργούν αυθόρμητα την επιθυμία να τα πάρουμε αγκαλιά. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι δε θα ακούσετε ποτέ κανέναν να λέει ότι ένα παιδάκι δεν είναι όμορφο, ακόμα κι αν αντικειμενικά ισχύει.

Όλα τα παιδάκια... φημίζονται για τον αυθορμητισμό τους σε λόγια και πράξεις. Πολλές φορές μάλιστα λένε και κάνουν πράγματα που φέρνουν σε αμηχανία τους γονείς τους.

Όλα τα παιδάκια... περιεργάζονται οτιδήποτε περίεργο ή εντυπωσιακό θεωρούν ότι έχει η εμφάνιση ενός ενηλίκου. Αυτό συνήθως γίνεται όταν το παίρνει αγκαλιά και το παιδί με τη σειρά του κάνει τη σχετική ενέργεια δια της αφής.

Όλα τα παιδάκια... είναι εγωκεντρικά και θέλουν τα πάντα δικά τους, χωρίς καμία υποχώρηση. Μια νοοτροπία την οποία πρέπει να «δουλέψετε» μαζί του για να τη μετριάσει με την πάροδο των χρόνων.

Όλα τα παιδάκια... κάνουν ζημιές στο σπίτι αν κάνετε το λάθος και αφαιρεθείτε για λίγο. Δεν είναι κάτι που γίνεται επίτηδες, απλά είναι αναγκαίο κακό μέσα στην όλη τους προσπάθεια να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους.

Όλα τα παιδάκια... είναι ριψοκίνδυνα και μπορούν να θέσουν τη σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Για την ακρίβεια, έχουν άγνοια κινδύνου, κάτι που συνεπάγεται συνεχή εγρήγορση από μέρους σας.

Όλα τα παιδάκια... έχουν ανάγκη να τους δείχνετε συνεχώς και με διάφορους τρόπους την αγάπη σας, όχι μόνο για συναισθηματικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.