9 καθημερινές συνήθειες που έχει μια στυλάτη γυναίκα

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί για κάποιες γυναίκες πως μπορούν να είναι στυλάτες σε κάθε τους έξοδο, από την πιο ζεστή καλοκαιρινή μέρα μέχρι το πιο κρύο χειμωνιάτικο απόγευμα. Δεν υπάρχει ένας γενικός κανόνας που πρέπει όλες να ακολουθούμε.

Αν ακολουθήσεις όμως κάποιες καθημερινές συνήθειες που όλες τους έχουν βάλει στη καθημερινή ρουτίνα τότε μπορείς κι εσύ να δείχνεις στυλάτη και να μην αναρωτιέσαι στο τέλος της ημέρας γιατί κυκλοφορούσες έτσι όλη μέρα.

Υπάρχουν μερικά μικρά πράγματα όπως ακόμα και τα εσώρουχα που χρειάζονται προσοχή ώστε να δείχνεις πάντα τον πιο ωραίο σου εαυτό και να φτιάχνεις τα πιο κομψά σύνολα απ' το πρωί ως το βράδυ.

Τι να κάνεις για να έχεις ωραίο ντύσιμο

Οργάνωσε την ντουλάπα

Ναι σίγουρα έχεις κι εσύ στο δωμάτιο σου αυτή την καρέκλα-ντουλάπα που πετάς ότι φοράς και μετά τα ψάχνεις. Φρόντισε όμως να τακτοποιείς καθημερινά τα ρούχα σου, να τα διπλώνεις και να τα τοποθετείς στη θέση τους. Μια οργανωμένη ντουλάπα πάντα θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το σωστό σύνολο, αφού θα έχεις μπροστά σου όλα τα καθαρά ρούχα για να κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς.

Τσέκαρε τον καιρό κάθε πρωί

Ο καιρός μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη και γι' αυτό θα πρέπει να το ελέγχεις κάθε πρωί όπως και να βλέπεις στο κινητό σου τι πρόκειται να ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να έχεις προετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ το τέλειο σύνολο, αν έχει διαλέξει όμως τις suede μπότες σου και τα σύννεφα καταλήξουν σε βροχή τότε θα είναι πραγματικός όλεθρος.

Ετοίμασε ρούχα με το πάσο σου

Ενώ όπως είπα και παραπάνω δεν είναι πάντα safe να διαλέγεις τα ρούχα από το προηγούμενο βράδυ, μπορείς να ετοιμάσεις ένα σύνολο και να το προσαρμόσεις το επόμενο πρωί. Αυτό σίγουρα θα σε βοηθήσει γιατί όταν θα βιάζεσαι να φύγεις θα βάλεις ότι βρεις μπροστά σου και θα φτάσεις στο σημείο που λέγαμε να αναρωτιέσαι γιατί το επέτρεψες αυτό στον εαυτό σου.

Αφιέρωσε χρόνο στην πρωινή ετοιμασία

Για να χτίσεις μια όμορφη εικόνα θέλει και λίγο κόπο. Το πρωινό ξύπνημα δεν μας είναι ευχάριστο. Μερικά λεπτά παραπάνω όμως μπορεί να είναι καταλυτικά για το συνολικό μας outfit. Μην κλείνεις λοιπόν όλα τα ξυπνητήρια και τρέχεις να ετοιμαστείς σε 10 λεπτά. Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο και μαζί με το στυλ θα αλλάξει και η διάθεσή σου αφού θα γεμίσεις αυτοπεποίθηση.

Συνδύασε ακριβά και φτηνά κομμάτια

Δεν χρειάζεται να κοστίζεις μια περιουσία για να πετύχεις ένα κομψό στυλ. Μπορείς να επενδύσεις σε κλασσικά κομμάτια και να σπαταλήσεις λιγότερα χρήματα σε αυτά που είναι της μόδας και του χρόνου το πιο πιθανό είναι να μην θες να τα δεις μπροστά σου. Συνδύασέ τα έξυπνα και είσαι έτοιμη!

Να φοράς ρούχα που σου ταιριάζουν

Καμιά μας δεν δείχνει ωραία με ρούχα σε μικρότερο νούμερο. Φόρα αυτά που ταιριάζουν στο σώμα σου και μην αγοράζεις ρούχα με προοπτική απώλειας βάρους. Συμβιβάσου με την εξωτερική σου εμφάνιση και φόρα ότι σου πηγαίνει και σε δείχνει κομψή και γοητευτική. Ο κάθε σωματότυπος είναι διαφορετικός και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε.

Πάρε ένα ατμοσίδερο

Ναι, ναι φυσικά και βαριέσαι το σιδέρωμα όπως όλες μας! Καλώς ή κακώς όμως τα τσαλακωμένα ρούχα φαίνονται φτηνιάρικα. Ένα ατμοσίδερο μπορεί να σου λύσει τα χέρια, αφού γλυτώνεις πολύ χρόνο σε σχέση με ένα απλό σίδερο και πλέον μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμα και στα πιο λεπτά υφάσματα.

Διάλεξε τα σωστά εσώρουχα

Είναι πολύ ξεπερασμένο να φαίνονται οι τιράντες του σουτιέν. Τα εσώρουχα έχουν πολύ μεγάλη σημασία γιατί μια λάθος επιλογή μπορεί να σου κοστίσει ολόκληρο το outfit. Ακόμα και αν έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή ρούχων αν διαγράφει το εσώρουχο τότε η προσοχή στρέφεται κατ ευθείαν εκεί και ο κόπος σου πάει στράφι.

Φτιάξε το αγαπημένο σου σύνολο

Ανά καιρούς έρχονται εκείνες οι μέρες του "δεν ξέρω τι να φορέσω" ή "δεν έχω τίποτα σ' αυτή τη ντουλάπα". Για να αποφύγεις τυχόν καθυστερήσεις φτιάξε το αγαπημένο σου σύνολο ανάλογα με το προσωπικό σου στυλ που μπορεί να αποτελείται από ένα τζιν και το αγαπημένο σου μπλουζάκι ή ό,τι άλλο νιώθεις πιο οικείο. Έτσι θα έχεις πάντα μια εναλλακτική γι' αυτές τις δύσκολες μέρες (αρκεί να είναι πλυμένα και σιδερωμένα!).

Πηγή: www.ediva.gr