Πώς θα πείσετε το σύντροφό σας να βοηθήσει στο νοικοκυριό


Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και οι άντρες βοηθούν τις συντρόφους τους τόσο στις δουλειές του σπιτιού, όσο και στη φροντίδα των παιδιών. Τι γίνεται όμως αν ο δικός σας σύντροφος δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία;

  • Αρχικά, πρέπει να του δώσετε να καταλάβει ότι η κούραση που επικαλείται συνεχώς για να γλιτώσει από κάποιες δουλειές του σπιτιού είναι απλά άλλοθι. Άλλωστε και εσείς δουλεύετε, αλλά και μη εργαζόμενη να είσαστε, είναι τόσες πολλές οι ασχολίες σας με το παιδί και για το νοικοκυριό που κουράζεστε σε βαθμό που δεν πάει το μυαλό του!

  • Από τη στιγμή που είσαστε ένα σε όλα, γιατί άραγε σε αυτό το θέμα πρέπει να επωμίζεστε τα πάντα μόνη σας; Δεν είπαμε να μοιράσετε επακριβώς όλες τις δουλειές, αλλά ούτε και να είναι ο σύντροφός σας χαλαρός στον καναπέ και εσείς να παλεύετε με τα πάντα μόνη σας.

  • Θα πρέπει επίσης να αντιληφθεί ότι η από κοινού συμμετοχή στις δουλειές του σπιτιού (και βέβαια στην ανατροφή και τη φροντίδα του παιδιού) μόνο καλό θα κάνει στη μεταξύ σας σχέση και κατ’επέκταση στην οικογενειακή γαλήνη. Δε θα έχετε παράπονα εσείς, εκείνος θα δείχνει προθυμία και κατανόηση σε όσα ήδη προσφέρετε και αυτό μόνο θετικά θα λειτουργήσει.

  • Αφού ο σύντροφός σας δηλώνει υπέρ της ισότητας των δυο φύλων, να ένας ακόμα τομέας που θα αποδειχθεί έμπρακτα η αντίληψή του. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως αν δεν το κάνει, τίθενται εν αμφιβόλω τα λεγόμενά του.

  • Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για το σπίτι που μένετε μαζί και έχουν παρέλθει οι εποχές που οι γυναίκες ασχολούνταν εξ’ολοκλήρου με το σπίτι και με το παιδί. Ένα σύγχρονο ζευγάρι μοιράζεται αρμοδιότητες και συμμετέχει ενεργά από κοινού στο μεγάλωμα των παιδιών.