Φθηνά VS ακριβά καλλυντικά: Δες τις διαφορές

fiogf49gjkf0d

Όλες οι γυναίκες στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιούμε αρκετά καλλυντικά, είτε για να νιώσουμε πιο όμορφες, είτε για να καλύψουμε κάποιες ατέλειες.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ καλύπτουμε το πρόσωπό μας με αρκετά προϊόντα μακιγιάζ, τα οποία όμως δεν έχουν πάντοτε τα ίδια αποτελέσματα, ειδικά ως προς το πόσο καλό κάνουν στο δέρμα μας ή στο πόσο καλά εφαρμόζονται πάνω σε αυτό και κατά πόσο αυτό έχει να κάνει με το αν είναι φθηνά ή ακριβά. Ας δούμε τι διαφορές μπορούν να έχουν.

Ποια είναι η διαφορά φθηνών και ακριβών καλλυντικών

Δέρμα

Φθηνά καλλυντικά (αριστερή πλευρά): Το make up διαθέτει τέτοια υφή ώστε δεν ταιριάζει στο δέρμα και δεν ενσωματώνεται καλά με αυτό. Αν και έχει κρεμώδη σύσταση, δεν κάνει το δέρμα απαλό, αλλά αντιθέτως το καθιστά ξηρό και τσιτωμένο. Συνήθως τα φθηνά foundations μας παρέχουν μία στοιχειώδη κάλυψη αλλά δεν έχουν σταθερότητα πάνω στο δέρμα του προσώπου και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχουν και μεγάλη διάρκεια.

Ακριβά καλλυντικά (δεξιά πλευρά): Σε αυτή την περίπτωση, το make up καταφέρνει να καλύψει τις οποιεσδήποτε ατέλειες. Δε βαραίνει το δέρμα, αλλά το κάνει να μοιάζει απαλό και ομοιόμορφο χρωματικά. Γενικά το θετικό με τα πιο ακριβά foundations είναι ότι αρκετά από αυτά όχι μόνο προσφέρουν τέλεια κάλυψη και αλλά και τέλεια αντοχή.

Μάτια

Φθηνά καλλυντικά (αριστερή πλευρά): Η υφή της σκιάς ματιών είναι αρκετά βαριά, δεν απλώνεται καλά και δεν αναμειγνύονται σωστά οι δύο διαφορετικοί χρωματικοί τύποι σκιών. Από την άλλη πλευρά, το eyeliner έχει καλή εφαρμογή και δε δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Η μάσκαρα, σε αντίθεση με το eyeliner, δεν έχει αρκετά καλή εφαρμογή, καθώς προσθέτει βαριές στρώσεις πάνω στις βλεφαρίδες.

Ακριβά καλλυντικά (δεξιά πλευρά): Η σκιά ματιών εδώ έχει αρκετά λεπτή υφή και δε δημιουργεί πτυχές πάνω στο δέρμα. Το eyeliner φαίνεται να έχει την ίδια καλή εφαρμογή, όπως και το άλλο από την πάνω κατηγορία. Η μάσκαρα θα λέγαμε πως έχει καλή εφαρμογή, καθώς κάνει τις βλεφαρίδες έντονες, αλλά χωρίς υπερβολικές στρώσεις πάνω τους.

Χείλια

Φθηνά καλλυντικά (αριστερή πλευρά): Το κραγιόν διαθέτει μία περλένια απόχρωση και ένα ιδιαίτερα λαμπερό και έντονο χρώμα. Εφαρμόζει καλά πάνω στα χείλια, ωστόσο η διάρκειά του δεν είναι μεγάλη. Τα περισσότερα κραγιόν που είναι γυαλιστερά δεν αντεχούν για πολύ ώρα και σταδιακά το χρώμα τους φεύγει από τα χείλη.

Ακριβά καλλυντικά (δεξιά πλευρά): Έχοντας άριστη εφαρμογή, προσφέρει ένα ματ αποτέλεσμα, δίχως γυαλάδες και κάνοντας τα χείλη πιο έντονα. Δεν απλώνεται αρκετά εύκολα, όμως έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια χάρη στην υφή του. Αρκετά από τα ακριβά κραγιόν είναι αποδεδειγμένο πως έχουν μεγαλύτερη αντοχή, γεγονός που εάν είσαι γυναίκα το εκτιμάς αρκετά σε μία μεγάλη βραδινή έξοδο. 

Τελικό αποτέλεσμα

Κοιτώντας συνολικά και τις δύο φωτογραφίες, ίσως να μην είναι ιδιαίτερα εμφανείς οι διαφορές τους. Κατά γενική ομολογία το αποτέλεσμα δεν έχει μεγάλη απόκλιση.

Η πιο χαρακτηριστική τους διαφορά θα λέγαμε πως είναι στο make up. Στην αριστερή περίπτωση (φθηνά καλλυντικά), το make up έχει κάνει το δέρμα να είναι αρκετά λιπαρό και θολό, αντιθέτως στη δεξιά φωτογραφία (ακριβά καλλυντικά) το ματ αποτέλεσμα του make up δείχνει το πρόσωπο ως αψεγάδιαστο.

Το κυριότερο όμως όσον αφορά τα καλλυντικά, πέρα από το αποτέλεσμα που προσφέρουν, είναι να επιλέγονται σωστά, με βάση την ποιότητά τους και με βάση τις ανάγκες του προσώπου κάθε γυναίκας.

Τεστ αντοχής με νερό

Φθηνά καλλυντικά (αριστερή πλευρά): Το make up παρέμεινε σχεδόν το ίδιο, χωρίς να έχει ιδιαίτερη διαφορά στο πρόσωπο απ' ότι πριν. Αντιθέτως, όμως, μεγάλη αλλαγή στο τεστ είχε η μάσκαρα. Αν και υποτίθεται πως ήταν αδιάβροχη, δεν άντεξε στο νερό και κύλησε στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Αντίστοιχα και το eyeliner και η σκιά ματιών αλλοιώθηκαν ως ένα βαθμό.

Ακριβά καλλυντικά (δεξιά πλευρά): Τόσο η μάσκαρα όσο και το eyeliner άντεξαν επιτυχώς το τεστ με το νερό. Το make up επίσης παρέμεινε άθικτο στο πρόσωπο, χωρίς να αλλοιωθεί, απλά κάνοντας το πρόσωπο λίγο πιο λαμπερό.

Τεστ αντοχής με μήλο

Φθηνά καλλυντικά (αριστερή πλευρά): Το κραγιόν ξεθώριασε αρκετά, σχεδόν καθόλου χρώμα δεν έμεινε πάνω στα χείλια.

Ακριβά καλλυντικά (δεξιά πλευρά): Σε αυτή την περίπτωση το κραγιόν ξεθώριασε λίγο στο κέντρο των χειλιών, χωρίς όμως να δημιουργεί ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα. 

Πηγή: www.ediva.gr