5 λόγοι που δεν αρέσει στο παιδί το σχολείο

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα παιδάκια δείχνουν αρνητισμό για το σχολείο και κάποιες φορές δημιουργούνται εντάσεις για θέματα που σχετίζονται με αυτό. Το θέμα είναι να μπείτε στη θέση τους για να μπορέσετε και βελτιώσετε την κατάσταση:

  • Ο πρώτος και πιο απλός λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι αναγκασμένο να μείνει μακριά σας αρκετές ώρες, κάτι που δεν του είναι ευχάριστο. Αν ήταν στο χέρι του θα ήθελε να είναι όλη τη μέρα μαζί σας!

  • Το σχολείο συνεπάγεται βαρετές για το παιδί υποχρεώσεις: από το πρωινό ξύπνημα και την ετοιμασία, μέχρι το διάβασμα, όλα στερούνται νοήματος για το μικρό σας που δεν έχει κίνητρο και νιώθει ότι κάνει αγγαρεία.

  • Εξετάστε την περίπτωση ο όλος αρνητισμός του να προέρχεται από το σχολικό περιβάλλον του. Με άλλα λόγια, μήπως η δασκάλα ή κάποιοι συμμαθητές δεν του φέρονται καλά; Αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο, απαιτούνται δραστικές ενέργειες ή ακόμα και αλλαγή σχολείου!

  • Άντε τώρα να πείσει κάποιος το παιδί ότι είναι προς όφελός του να βρίσκεται στην τάξη και να μαθαίνει χρήσιμα πράγματα, από το να είναι έξω και να παίζει με τους φίλους του…

  • Είναι έτσι δομημένη η εκπαιδευτική διαδικασία που δεν προάγει την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και άλλων δεξιοτήτων του παιδιού, παρά τον καθιστά παθητικό δέκτη σωρείας πληροφοριών, κάτι που τελικά το εξαντλεί και του βγάζει αρνητισμό για το σχολείο.