Συνταγή χωρίς γλουτένη για brownies με κρέμα espresso

Ψάχνεις την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή χωρίς γλουτένη για να φτιάξεις ένα απολαυστικό γλυκό και δε βρίσκεις κάτι που να σου κινεί την περιέργεια για να το δοκιμάσεις; Σου έχουμε την καλύτερη!

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, πράγμα που σημαίνει ότι όταν την καταναλώνουν, ο οργανισμός τους επηρεάζει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τις τροφές, πράγμα που μόνο καλό δε μας κάνει.

Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα δημητριακά, όπως είναι για παράδειγμα το σιτάρι, η βρώμη και η σίκαλη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να φτιάξεις απίστευτα νόστιμα γλυκά χωρίς αυτά τα συστατικά.

Μία από τις καλύτερες συνταγές είναι και τα σαντουιτσάκια με brownies που θα δεις στη συνέχεια, τα οποία είναι γεμισμένα με κρέμα espresso!

Τι υλικά θα χρειαστείς για τα μπισκότα τύπου brownies:

  • 200γρ. ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
  • 40γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 35γρ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ


Τι υλικά θα χρειαστείς για τη βουτυρόκρεμα espresso:

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού καφέ εσπρέσο σε σκόνη


Διαδικασία για να φτιάξεις τα cookies-brownies

Όσο θα προθερμαίνεται ο φούρνος σου στους 180, βάλε τα κομματάκια της σοκολάτας και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακάτεψέ τα καλά μέχρι να λιώσουν εντελώς. Βγάλε την κατσαρολίτσα από τη φωτιά και άφησέ τη στην άκρη.

Έπειτα, βάλε τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια στο μίξερ και χτύπησέ τα καλά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να έχεις ένα παχύρρευστο ανοιχτόχρωμο μείγμα.

Στη συνέχεια, ρίξε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλλά και το μείγμα από το βούτυρο και τη σοκολάτα που είχες στην κατσαρολίτσα. Ανακάτεψέ τα καλά και άφησε το μείγμα σου να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, πάρε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και άπλωσε επάνω του από μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα σου για να φτιάξεις τα brownies, φροντίζοντας να υπάρχει κενό ανάμεσα στα cookies σου και βάλτα να ψηθούν για 10 λεπτά.

Διαδικασία για να φτιάξεις τη βουτυρόκρεμα espresso

Ξεκίνα χτυπώντας το εκχύλισμα βανίλιας με τον εσπρέσο μέχρι να διαλυθεί ο καφές και άφησε το μπολάκι σου στην άκρη. Το επόμενο βήμα είναι να χτυπήσεις το βούτυρο σε μέτρια με υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά και να ξύνεις καλά τα πλαϊνά για να ανακατεύεται όλο σωστά.

Χαμήλωσε την ταχύτητα και ξεκίνα να ρίχνεις τη ζάχαρη, κουταλιά κουταλιά για να ανακατευτούν καλά τα υλικά σου και να έχεις ένα ομοιόμορφο, λείο μείγμα. Αφού βάλεις όλη την άχνη, ξανανέβασε την ταχύτητα και χτύπα τα υλικά σου για 1 με 2 λεπτά, ώστε να αφρατέψει το μείγμα.

Όταν δεις ότι έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρόσθεσε και το μείγμα του εσπρέσο με τη βανίλια και βάλε το μίξερ σου σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για να έχεις μια λεία κρέμα.

Τέλος, το μόνο που μένει είναι να παίρνεις δύο-δύο τα brownies που έφτιαξες και να τα γεμίζεις με ένα κουτάλι με την κρέμα που μόλις έφτιαξες.

Πηγή: www.ediva.gr