Δεν έχουν όλα τα αδέρφια τις ίδιες τροφικές αλλεργίεςΠολλοί γονείς που έχουν ένα παιδί με τροφική αλλεργία αναρωτιούνται αν και το επόμενο παιδί που θα φέρουν στο κόσμο θα έχει το ίδιο πρόβλημα. Μια νέα έρευνα όμως από τις ΗΠΑ έρχεται να τους καθησυχάσει.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Ann & Robert H. Lurie Children’s Hospital στο Chicago και υποστηρίζει ότι αν το πρωτότοκο παιδί είναι αλλεργικό σε κάποια τροφή, δεν αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσουν την ίδια τροφική αλλεργία και τα αδέρφια του. Με λίγα λόγια, οι πιθανότητες το δεύτερο ή τρίτο παιδί να έχει μια τροφική αλλεργία είναι σχεδόν ίδιες με το γενικό πληθυσμό.

Πιο συγκεκριμένα μόνο ένα ποσοστό 13% στα αδέρφια παρουσίασε την ίδια τροφική αλλεργία και μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό 5,9% των αδερφών είχαν αλλεργία στο γάλα ( την συχνότερη τροφική αλλεργία) και 4,4% στο αβγό.

Οι επιστήμονες συστήνουν στους γονείς να μη στερούν από τα παιδιά τους συγκεκριμένες τροφές από φόβο μήπως εμφανίσουν την ίδια αλλεργία που έχει και το αδελφάκι τους.