7 DIY χτενίσματα για γάμο και βάφτιση

Αν αναλογιστεί κανείς σε πόσους γάμους και βαφτίσεις πηγαίνουμε κάθε χρόνο, θα καταλάβει ότι γενικά έχουμε χαλάσει πολλά χρήματα στις κομμώτριες, ώστε να μας κάνουν ένα όμορφο χτένισμα, παρά στα ρούχα που φοράμε.

Όλες μας πιστεύουμε πως τα χτενίσματα για γάμο ειδικά, πρέπει να είναι πολύ προσεγμένα και ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε μόνες μας.

Φυσικά όμως και δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς υπάρχουν αμέτρητες ιδέες για hairstyle που μπορείς να κάνεις μόνη σου, είτε έχεις μακριά, είτε μεσαία μαλλιά και να μοιάζεις σα να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο. Μερικά τέτοια εξαιρετικά και εύκολα χτενίσματα και πως μπορείς να τα κάνεις μόνη σου, θα δεις στη συνέχεια!

Πώς να κάνεις μόνη σου ένα ρετρό, χαμηλό κότσο

Αρχικά, για το συγκεκριμένο κότσο, θα πρέπει να πιάσεις επάνω τα μισά σου μαλλιά και τα υπόλοιπα να τα κάνεις μια χαμηλή κοτσίδα. Άνοιξε μια μικρή τρύπα στην κοτσίδα σου, επάνω από το λαστιχάκι και πέρνα μέσα τα μαλλιά σου. Έπειτα, ξύσε την κοτσίδα σου με μια χτένα, ώστε να δώσεις όγκο στην τρίχα σου.

Στη συνέχεια, γύρνα τα μαλλιά σου σα ρολό προς τα πάνω για να κάνεις ένα σινιόν κότσο και σταθεροποίησέ τον με τσιμπιδάκια. Τέλος, άφησε τα μαλλιά που είχες μαζέψει επάνω και κάνε χωρίστρα στο πλάι. Μετά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γυρίσεις προς τα πίσω τα μαλλιά σου και αφού τα στρίψεις ελαφρά να τα πιάσεις επάνω από τον κότσο.

Πώς να κάνεις χαμηλό κότσο με πλεξούδες

Εδώ τώρα, θα πρέπει να αφήσεις μία μικρή τούφα από το μπροστινό μέρος των μαλλιών σου και να κάνεις μια μικρή, ολλανδική πλεξούδα ακριβώς από πίσω της. Όταν η πλεξούδα φτάσει στο ύψος του αυτιού, συνέχισε προς τα κάτω με μία κανονική πλεξούδα.

Στη συνέχεια, μάζεψε τα μαλλιά σου μια χαμηλή κοτσίδα και πάρε μικρά τμήματα της αλογοουράς σου και τύλιξέ τα γύρω από την κοτσίδα σου για να δημιουργήσεις έναν κομψό κότσο.

Στο τέλος, πάρε τις τούφες που άφησες μπροστά από την πλεξούδα σου πριν και γύρισέ τα πίσω στον κότσο σου.

Πώς να κάνεις χτένισμα βάφτισης για μεσαία μαλλιά

Ξεκίνα κρεπάροντας το επάνω πίσω μέρος των μαλλιών σου και έπειτα σταθεροποίησέ τα πίσω, δίνοντάς τους όγκο. Μετά, πάρε τα μαλλιά που άφησες μπροστά, πρώτα από τη μία πλευρά και γύρισέ τα πίσω, στρίβοντάς τα και σταθεροποιώντας τα μαζί με τα άλλα που έπιασες προηγουμένως και το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και για την άλλη πλευρά.

Το τελευταίο βήμα είναι να κάνεις ανάλαφρες μπούκλες στις άκρες των μαλλιών σου.

Πώς να κάνεις χτένισμα γάμου για μακριά μαλλιά

Για αυτό εδώ το υπέροχο χτένισμα, θα πρέπει να κάνεις τρεις γαλλικές πλεξούδες, μία από την κάθε πλευρά και μία μεγαλύτερη πίσω στο κέντρο. Έπειτα, πάρε τη μεσαία πλεξούδα και τύλιξε τη πίσω σε κότσο και γύρω του τύλιξε τις άλλες δύο, μία από πάνω και μία από κάτω. Σταθεροποίησέ τες με τσιμπιδάκια και είσαι έτοιμη.

Πώς να κάνεις χτένισμα μαζεύοντας τα μισά μαλλιά

Ένα ακόμη πιο εύκολο diy χτένισμα για μακριά μαλλιά είναι αυτό εδώ. Ταιριάζει περισσότερο στα κυματιστά μαλλιά ή μαλλιά με μπούκλες και μπορείς να το κάνεις με πολύ λίγα βήματα.

Πάρε δύο χοντρές σχετικά τούφες πάνω από κάθε αυτί και γύρισέ τες προς τα πίσω, στρίβοντάς τες. Σταθεροποίησέ τες με ένα λαστιχάκι. Τέλος, κάνε μια πλεξούδα ψαροκόκαλο με τις άκρες που έχουν μείνει από την κοτσίδα.

DIY εντυπωσιακή κοτσίδα για γάμο και βάφτιση

Ξεκίνα παίρνοντας ένα τμήμα των μαλλιών σου σε σχήμα τριγώνου από τη δεξιά γωνία του μετώπου σου και γύρισέ τη διαγώνια πάνω από το αριστερό σου φρύδι. Τράβηξε τα μαλλιά σου στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου και χώρισέ τα σε δύο ίσα μέρη.

Πάρε το μέρος που έχεις στα αριστερά και πέρασέ το σταυρωτά πάνω από την αριστερή πλευρά και σταθεροποίησέ το στη δεξιά πλευρά και το αντίστοιχο κάνε και για το άλλο μέρος, από την άλλη πλευρά. Συνέχισε έτσι μέχρι κάτω και στο τέλος μάζεψέ τα σε κοτσίδα και τύλιξε μια τούφα γύρω από το λαστιχάκι.

DIY χτένισμα για κατσαρά μαλλιά

Για το τελευταίο hairstyle θα πρέπει να μαζέψεις πίσω το μπροστινό τμήμα των μαλλιών σου. Μετά, πάρε μία τούφα από κάθε πλευρά από τα πλαϊνά των μαλλιών σου και γύρισέ τα πίσω για να τα ενώσεις και να τα στρίψεις σα να κάνεις ένα μικρό κότσο, τον οποίο θα σταθεροποιήσεις με 1-2 τσιμπιδάκια.

Επανέλαβε τη διαδικασία έως ότου όλα τα μαλλιά σου να είναι στριμμένα πίσω και πιασμένα, ώστε να σχηματίζουν μια γραμμή προς τα κάτω. Τις άκρες που θα μείνουν στο τέλος, γύρισέ τες προς τα μέσα κάτω από τα μαλλιά σου και πιάστες με ένα τσιμπιδάκι.

Πηγή: www.ediva.gr