Όλα για την ψυχική ηρεμία του παιδιού!

Όλα τα παιδάκια χρειάζονται συγκεκριμένα πράγματα για να είναι ήρεμα. Το mother.gr καταγράφει τις πέντε πιο σημαντικές προϋποθέσεις για να διασφαλίσετε την ψυχική ηρεμία του μικρού σας:

  • Ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες που διασφαλίζουν την ψυχική ηρεμία των παιδιών είναι η ησυχία στο σπίτι. Φυσικά δεν εννοούμε αν έχει φασαρία έξω από το σπίτι ή μέσα σε αυτό, αλλά αν υπάρχουν και με τι συχνότητα τσακωμοί μεταξύ των γονιών. Όπως καταλαβαίνετε, είναι άλλο να βλέπει το παιδί ότι οι γονείς του διαφωνούν έντονα μεν, πολιτισμένα και αραιά δε και άλλο να «τρώγονται» κάθε τρεις και λίγο.

  • Μη διστάζετε να δείχνετε την αγάπη σας στο παιδί, αφού είναι κάτι που έχει μεγάλη ανάγκη. Έτσι λοιπόν διαπιστώνει πόσο σημαντικό είναι για εσάς και δε νιώθει παραμελημένο.

  • Επίσης, θα πρέπει να δείξετε συνέπεια ως προς την παρεχόμενη στήριξή σας. Με απλά λόγια, το μικρό σας θα πρέπει να γνωρίζει εκ προοιμίου πως έχει την άνεση να μοιραστεί μαζί σας οτιδήποτε βασανίζει το μυαλουδάκι του και ότι θα κάνετε το παν για να το βοηθήσετε να βρει λύση.

  • Βοηθήστε το να απαλλαγεί από το άγχος, προτείνοντας τρόπους να το καταφέρει με βάση την ιδιοσυγκρασία του. Αν, για παράδειγμα, είναι πολύ ενεργητικό και μόνο που θα πάει για παιχνίδι με τους φίλους του, θα χαλαρώσει.

  • Τέλος, δείξτε του πόσο πιστεύετε στις δυνατότητές του, ιδιαίτερα όταν αποτυγχάνει σε κάτι. Μόνο έτσι θα μπορέσει κάποια στιγμή να κάνει κι εκείνο το ίδιο, ενώ παράλληλα θα νιώθει ψυχική ηρεμία με τις τονωτικές «ενέσεις» σας.