Σπιτική θεραπεία για σκασμένες φτέρνες

Τα προβλήματα που έχουμε με το δέρμα μας το καλοκαίρι είναι πάρα πολλά. Δεν είναι μόνο τα μαλλιά μας που επηρεάζονται από τη ζέστη και τον ήλιο, αλλά φυσικά και το δέρμα μας, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε σα να μην ασχολούμαστε με την περιποίηση του σώματός μας. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι οι σκασμένες φτέρνες.

Φυσικά, αυτό το πρόβλημα δεν εμφανίζεται μόνο το καλοκαίρι και μόνο λόγω ζέστης, αλλά αυτή είναι σίγουρα η εποχή κατά την οποία δεν ενυδατώνεις σωστά το δέρμα σου, οπότε η εμφάνισή του είναι πιο συχνή.

Πώς μπορείς όμως, χρησιμοποιώντας μόλις τρία υλικά που έχεις στην κουζίνα σου, να κάνεις μια πολύ αποτελεσματική σπιτική θεραπεία, ώστε να βελτιώσεις την εμφάνιση από τις φτέρνες σου μέσα σε μόλις μία εβδομάδα;

Οι ρωγμές στις φτέρνες είναι ένα σημάδι κακής υγείας. Βέβαια, οι λόγοι της εμφάνισής τους μπορεί να είναι διάφοροι, όπως η ξηροδερμία, το περπάτημα ή το τρέξιμο φορώντας λάθος παπούτσια, η μυκητίαση των ποδιών, η παχυσαρκία, η έλλειψη υγιεινής και πολλοί ακόμη.

Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως, αν δε χρησιμοποιήσουμε κάποια θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αποκτήσουμε σοβαρές δερματικές παθήσεις, όπως είναι για παράδειγμα η ψωρίαση. Οπότε δε θα πρέπει να το αμελήσουμε.

Τι υλικά θα χρειαστείς για το scrub:

  • 2 κουταλιές της σούπας βρώμη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Το μείγμα της βρώμης, με το lime και το αλάτι κάνουν ένα τέλειο φυσικό scrub, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στο να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σου.

Πολλές φορές, τα σκασίματα αυτά μπορεί να δημιουργηθούν επειδή υπάρχει συσσώρευση των νεκρών κυττάρων του δέρματος στις φτέρνες, οπότε αν τις τρίψεις θα μειώσεις και την εμφάνιση των ρωγμών.

Το βασικό συστατικό εδώ λοιπόν είναι το λάιμ, το οποίο είναι ένα φυσικό μέσο καθαρισμού, που θα εμποδίσει και τυχόν μόλυνση στο σώμα μας. Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν τα σκασίματα, σε πιο σύντομα χρονικό διάστημα.

Τι θα πρέπει να κάνεις:

Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και ανακάτεψέ τα καλά με ένα κουτάλι. Έπειτα, βρέξε τα πόδια σου με λίγο ζεστό νερό και άπλωσε το μείγμα στις φτέρνες, κάνοντας απαλά μασάζ για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια, άφησέ το επάνω στα πόδια σου για περίπου 15 λεπτά και έπειτα, ξέπλυνέ τα με ζεστό νερό. Αυτή η θεραπεία είναι για κάθε τύπο δέρματος, οπότε μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις άφοβα.

Πηγή: www.ediva.gr