Tips για την προστασία μαλλιών το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι καταστρέφεται πιο εύκολα η τρίχα μας, λόγω του ήλιου και της θάλασσας και η περιποίηση των μαλλιών μας είναι αναγκαία και δε θα έπρεπε να περνάει σε δεύτερη μοίρα, αν θέλουμε να έχουμε δυνατά και υγιή μαλλιά.

Οπότε, πριν σκεφτείς το καλοκαιρινό σου hairstyle, θα πρέπει να βρεις αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατέψεις τα μαλλιά σου!

Ειδικά ο συνδυασμός της θερμότητας με το αλάτι της θάλασσας, επηρεάζει αρκετά αρνητικά την τρίχα μας και πόσο μάλλον αν τα μαλλιά μας είναι βαμμένα. Ακολουθώντας όμως τις συμβουλές που θα δεις στη συνέχεια, θα μπορέσεις να τα προστατεύσεις και να αποφύγεις τα προβλήματα που δημιουργεί το καλοκαίρι!

Χρησιμοποίησε ένα φουλάρι ή καπέλο για να καλύψεις το κεφάλι σου όταν βρίσκεσαι κάτω από τον ήλιο. Έτσι θα βοηθήσεις το τριχωτό της κεφαλής σου να διατηρήσει την υγρασία του, ενώ θα το προστατεύσεις και από τις ακτίνες UV. Επιπλέον, δε θα μπερδεύονται τα μαλλιά σου από τον αέρα.

Το συχνό λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας μεγαλύτερη την παραγωγή τους, με αποτέλεσμα να νιώθεις ότι λαδώνουν τα μαλλιά σου και χρειάζονται πλύσιμο. Αντ' αυτού μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σπιτικό φυσικό ή ξηρό σαμπουάν, για να μειωθεί η υπερβολική λιπαρότητα.

Προσπάθησε να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι όσο το δυνατόν λιγότερο γίνεται ή ακόμη καλύτερα, να τα αφήνεις να στεγνώσουν μόνα τους. Όσο πιο πολύ χρησιμοποιείς το πιστολάκι και τη μασιά το καλοκαίρι, τόσο περισσότερο καταστρέφεις την τρίχα σου, δημιουργώντας ψαλίδα.

Για να τα ενυδατώσεις, μπορείς να τα ξεπλύνεις με μηλόξυδο διαλυμένο σε νερό. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο λάδι καρύδας, ώστε να γλιτώσεις και το φριζάρισμα. Θα πρέπει όμως να το κάνεις σίγουρα μία με δύο φορές την εβδομάδα, για να ενυδατωθούν σωστά.

Υπάρχουν σαμπουάν που παρέχουν UV προστασία, αλλά τα περισσότερα από αυτά έχουν πολλά χημικά. Αν τώρα δεν έχεις κάποιο αντηλιακό μαλλιών, μπορείς να βάλεις λίγο από αυτό που χρησιμοποιείς για το σώμα σου στα δάχτυλα σου και με απαλές κινήσεις να το περάσεις στα μαλλιά σου.

Απόφυγε να τραβήξεις τα μαλλιά σου με κάποια βούρτσα, όσο είναι ακόμη υγρά, δεδομένου ότι έτσι θα σπάσεις την τρίχα σου, δημιουργώντας ψαλίδα. Μπορείς να τα ξεμπερδέψεις εξίσου καλά, χρησιμοποιώντας μια χτένα με αραιά δόντια, η οποία δε θα σου τραβήξει τόσο τις τρίχες.

Μια ατημέλητη πλεξούδα είναι ιδανική για να μην ταλαιπωρήσεις τα μαλλιά σου, αλλά και για να ελαχιστοποιήσεις την έκθεσή τους στον ήλιο.

Τα hairstyles που απαιτούν να έχεις σφιχτά δεμένα τα μαλλιά σου μπορεί να είναι επιζήμια, ειδικά αν η τρίχα σου είναι αφυδατωμένη και σκληρή από τις βαφές και τη ζέστη του καλοκαιριού.

Πηγή: www.ediva.gr