Πώς εξηγείται το δέσιμο των παιδιών με τους παππούδες

Είναι γεγονός ότι τα παιδιά αγαπούν πολύ τον παππού και τη γιαγιά για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους:

  • Στα παιδιά αρέσει πολύ να ακούνε με προσοχή όλες αυτές τις εντυπωσιακές ιστορίες που τους διηγείται η γιαγιά. Ποτέ η μία ιστορία δε μοιάζει με την άλλη και ποτέ δεν τελειώνουν!

  • Δεν υπάρχει φορά που να μην πάει επίσκεψη στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς ή το αντίστροφο και να μην πάρει σοκολάτες ή άλλες λιχουδιές και χρήματα. Και όλα αυτά χωρίς μέτρο!

  • Σίγουρα θα έχετε ακούσει τη φράση «του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου». Μια φράση που δεν είναι καθόλου υπερβολική, αφού η γιαγιά και ο παππούς αγαπούν στον υπέρτατο βαθμό τα εγγόνια τους και φροντίζουν να τους το δείχνουν, πολλές φορές με υπερβολικό τρόπο.

  • Ισχύει όμως και το αντίστροφο, ιδιαίτερα για όσα παιδιά μεγαλώνουν με τους παππούδες, αφού ουσιαστικά παίρνουν άτυπα το ρόλο των γονιών στη συνείδησή τους. Αυτό το λέμε γιατί, εκ των πραγμάτων, θα δημιουργηθεί ένα απίστευτα δυνατό δέσιμο μεταξύ τους.

  • Οι παππούδες δε χαλάνε ποτέ χατίρια στα εγγόνια τους. Κι αν αυτή η στάση τους είναι πολλές φορές αιτία τσακωμού με τους γονείς του παιδιού, για το ίδιο το παιδί είναι απλά απολαυστικό!