Όταν ο σύντροφός σας είναι άνεργος


Είναι έτσι τα δεδομένα στην Ελλάδα, που το ποσοστό της ανεργίας είναι στα ύψη. Τι γίνεται όμως όταν ο σύντροφός σας μένει χωρίς δουλειά, τη στιγμή μάλιστα που μεγαλώνετε και ένα παιδί;

  • Να περιμένετε συχνά σκαμπανεβάσματα στη διάθεση του συντρόφου σας, αφού η δουλειά παίζει σημαίνοντα ρόλο στην ψυχοσύνθεση κάθε άντρα, πόσο μάλλον όταν έχει και παιδί. Θα χρειαστεί λοιπόν να του παρέχετε αμέριστη στήριξη όταν τον παίρνει από κάτω.
  • Σε περίπτωση που αναζητά εργασία νωχελικά, φροντίστε να τον κινητοποιείτε για να το κάνει με μεγαλύτερη συχνότητα και αποφασιστικότητα. Αν, αντιθέτως, αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες και δεν προκύπτει θετικό αποτέλεσμα, δώστε του να καταλάβει ότι δε φταίει εκείνος, αλλά η εποχή.
  • Φυσικά και τα χρήματα που έφερνε στο σπίτι όταν είχε δουλειά ήταν μεγάλη υπόθεση, όμως δε θα πρέπει να θεωρήσει ότι αυτή την περίοδο που δεν το κάνει, δεν είναι και καλός σύντροφος ή πατέρας.
  • Μην αλλάξετε συμπεριφορά απέναντί του, εξηγήστε του ότι τον αγαπάτε το ίδιο και να επιδιώκετε να περνάτε κατά το δυνατόν ξένοιαστα όταν είσαστε μαζί.
  • Ενθαρρύνετέ τον να ασχοληθεί με δραστηριότητες που θα τον κάνουν να ξεχνιέται και να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.
  • Όσο δύσκολο και να είναι, φροντίστε να μη λείψει τίποτα βασικό από το παιδί και απλά αποφύγετε να του αγοράζετε πράγματα που αντικειμενικά δεν του χρειάζονται. Και επειδή προτού μείνει ο σύντροφός σας χωρίς δουλειά, είχατε την άνεση να ανταποκριθείτε και στο κάτι παραπάνω που ζητούσε το παιδί, είναι χρήσιμο να του εξηγήσετε ότι αυτή την περίοδο τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
  • Επειδή όμως το παιδί σας θα κάνει συγκρίσεις με τους φίλους του και θα ζηλεύει, επινοήστε έξυπνους και οικονομικούς τρόπους για την ψυχαγωγία του.