Εύκολη κοτσίδα σε 5 μόνο λεπτά

Ας πούμε την αλήθεια! Τα περισσότερα πρωινά, ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο πατώντας το κουμπί της αναμονής στο ξυπνητήρι μας, παρά στο να έχουμε λίγα περισσότερα λεπτά να ετοιμαστούμε.

Όπως όλες οι γυναίκες, έτσι κι εσύ ξέρεις την αίσθηση όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι και βλέπεις στον καθρέφτη το απόλυτο χάος στο κεφάλι σου. Πρέπει οπωσδήποτε να "τιθασεύσεις" αυτά τα μαλλιά!

Ευτυχώς για εσένα, η ediva.gr έχει τη λύση. Μια γρήγορη λύση που θα σε βοηθήσει να βγεις κερδισμένη και στον ύπνο, αφού θα κοιμηθείς περισσότερο, αλλά και στην προετοιμασία σου, αφού θα έχεις υπέροχα μαλλιά σε χρόνο μηδέν.

Γι' αυτό, λοιπόν, κοιμήσου άφοβα λίγο παραπάνω. Με αυτό το εύκολο και γρήγορο χτένισμα, μπορείς να είσαι ξεκούραστη, αλλά και εμφανίσιμη. Εξάλλου, έχεις κάθε δικαίωμα να νιώθεις φρέσκια και όμορφη, ιδιαίτερα τώρα που είναι το καλοκαίρι.

Φτιάξε εύκολη κοτσίδα σε 5 μόνο λεπτά!

Όταν κάνεις τα μαλλιά σου κοτσίδα, έχει την τάση να είναι πεσμένη και τα μαλλιά σου να φαίνονται αρκετά επίπεδα. Δε θέλεις, όμως, να έχεις μια τέτοια κοτσίδα όταν βγεις από το σπίτι. Ας δούμε βήμα προς βήμα τι πρέπει να κάνεις για να έχεις μια ανανεωμένη κοτσίδα σε σύντομο χρόνο.

Χώρισε τα μαλλιά σου στη μέση, πιάνοντάς τα από τα αυτιά και πάνω και μάζεψέ τα προς τα επάνω για να μη σε ενοχλούν στη διαδικασία.


Βούρτσισε τα μαλλιά που έχουν απομείνει και φτιάξε μια κοτσίδα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις το "σακούλιασμα" που δημιουργείται συνήθως στη βάση της κοτσίδας σου. Δέσε την κοτσίδα σου σφιχτά και βεβαιώσου ότι όλα τα μαλλιά σου είναι πιασμένα.


Χώρισε την κοτσίδα που έχεις κάνει στη μέση και βάλε ένα μικρό κλαμεράκι ανάμεσα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να δώσεις όγκο στην κοτσίδα και θα φαίνεται πιο υπερυψωμένη.

  


Άφησε τα μαλλιά που είχες μαζέψει κάτω και ετοιμάσου να ασχοληθείς με αυτά. Χτένισε λίγο τα μαλλιά σου και μετά ξύσε ελαφρά την κορυφή. Αυτό το βήμα μπορείς να το παραλείψεις αν δεν έχεις χρόνο ή αν απλά δεν είσαι καλή στο να ξύνεις τα μαλλιά.


Χτένισε τα μαλλιά σου αρκετά καλά προσέχοντας να μη χαλάσεις την κοτσίδα από κάτω. Τώρα πιάσε όλα τα μαλλιά σου σε μια αλογοουρά. Φτιάξε τα μαλλιά σου όπως εσύ θέλεις μπροστά για να έχεις την εμφάνιση που επιθυμείς.


Δέσε την καινούρια αλογοουρά με ένα λαστιχάκι στο οποίο έχεις περάσει δύο τσιμπιδάκια σε κάθε πλευρά του. Πιάσε το τσιμπιδάκι στη μια πλευρά της κοτσίδας σου, γύρισε το κοκαλάκι γύρω από τα μαλλιά και φέρε το στην άλλη πλευρά της αλογοουράς, περνώντας το άλλο τσιμπιδάκι από τα μαλλιά. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να φαίνεται η βάση της αλογοουράς σου πιο μεγάλη και με περισσότερο όγκο.


Ακολούθησε το τρίτο βήμα ακόμη μια φορά και πρόσθεσε ένα ακόμη κλαμεράκι στη ανάμεσα στη δεύτερη κοτσίδα για ακόμη περισσότερο όγκο στα μαλλιά.

Για το τέλος, πάρε μια τούφα από τα μαλλιά σου και τύλιξέ τη γύρω από τη βάση της αλογοουράς για να καλύψεις το λαστιχάκι. Τύλιξε ολόκληρη την τούφα και σταθεροποίησέ τη με ένα τσιμπιδάκι.


Είσαι έτοιμη! Τώρα έχεις μια ανανεωμένη αλογοουρά και σου πήρε λιγότερο από 5 λεπτά για να την πετύχεις!

Πηγή: www.ediva.gr