Πώς μπορεί ο μπαμπάς να δεθεί με το μωρό

Οι περισσότεροι μπαμπάδες, τον πρώτο καιρό τουλάχιστον, αισθάνονται αποκομμένοι από την ιδιαίτερη σχέση που συνδέει τη μαμά και το μωρό, ειδικά στις περιπτώσεις του αποκλειστικού θηλασμού, όταν δηλαδή οι δυο τους είναι σχεδόν αχώριστοι.

Κι όμως υπάρχουν τρόποι για έναν μπαμπά να έρθει πιο κοντά και να δεθεί με το μωρό του, πράγμα που είναι απαραίτητο για το καλό του παιδιού. Ας δούμε μερικούς από αυτούς:
  • Κάντε του μπάνιο: Δεν είναι απαραίτητο το καθημερινό μπάνιο να είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα της μαμάς, αλλά μπορεί άνετα να το κάνει και ο μπαμπάς. Αν ο μπαμπάς αγχώνεται να το κάνει μόνος του, μπορεί στην αρχή να βοηθά της μαμά.

  • Κάντε του μασάζ: Mετά το μπάνιο κάντε απαλό μασάζ στο μωράκι σας και δείτε το να χαλαρώνει με το άγγιγμά σας. Ταυτόχρονα μπορείτε να του μιλάτε ή να του τραγουδατε.

  • Αλλάξτε του πάνα: Και φροντίστε την ώρα που το αλλάζετε να το κοιτάτε στα μάτια και να του μιλάτε ήρεμα και τρυφερά.

  • Να είστε εκεί όταν το μωρό ξυπνά: Μόλις ανοίξει τα ματάκια του και ξυπνήσει πάρτε το αγκαλιά και δώστε του φιλάκια.

Καθώς το μωρό θα μεγαλώνει, θα μπορείτε να κάνετε όλο και περισσότερα πράγματα μαζί, όπως να το ταΐζετε, να παίζετε, να του διαβάζετε, να πηγαίνετε βόλτες κλπ. Γι’ αυτό μπαμπάδες, αφήστε τα παραπόνα ότι τάχα νιώθετε απομονωμένοι και δεθείτε με το μωρό σας!