Άντρας και πατρότητα: οι κυριότερες αλλαγές

Δεν αλλάζει μόνο η ζωή της γυναίκας όταν τεκνοποιεί, αλλά και του συζύγου της, σε διαφορετικούς βέβαια τομείς. Πάμε να δούμε πώς επενεργεί ο ερχομός ενός παιδιού στο χαρακτήρα του άντρα:

Γίνεται υπεύθυνος: ο έγγαμος βίος προ του παιδιού και αυτός μετά τον ερχομό του στη ζωή του ζευγαριού δεν έχει καμία σχέση. Οι δυσκολίες και οι ευθύνες είναι πολλαπλάσιες για τους νέους γονείς, κάτι που εκ των πραγμάτων κάνει τον άντρα υπεύθυνο και ώριμο.

Γίνεται ορθολογιστής: με τα νέα δεδομένα, απαγορεύονται δια ροπάλου οι παρορμητικές αποφάσεις, αφού πλέον υπάρχει ένα παιδί στη ζωή του, το δικό του παιδί και όλα πρέπει να γίνονται με καθαρό μυαλό και ψυχραιμία.

Γίνεται συναισθηματικός: ακόμα και οι άντρες που δε θεωρούνται συναισθηματικοί ή εκδηλωτικοί, έχει παρατηρηθεί πως όταν γίνονται μπαμπάδες, απολαμβάνουν να δίνουν αγάπη απλόχερα. Γίνονται αυτό που λέμε «χαζομπαμπάδες»!

Γίνεται ευπροσάρμοστος: όσοι άντρες έχουν πάρει σοβαρά αυτό που λέγεται πατρότητα, μαθαίνουν από την πρώτη στιγμή να βάζουν τα θέλω τους κάτω από του παιδιού, να ρυθμίζουν τον ύπνο τους με βάση εκείνον του μικρού τους και γενικά να δείχνουν μια μεγάλη προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα.