Θεραπείες ομορφιάς που πρέπει να αποφεύγετε στην εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχουν θεραπείες ομορφιάς που καλό θα είναι να αποφεύγετε για την ασφάλεια του εμβρύου.

Αν λοιπόν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος ή είστε ήδη, ας δούμε ποιες beauty συνήθειες θα πρέπει να αποχαιρετήσετε, τουλάχιστον για λίγους μήνες.

Βάψιμο μαλλιών: 
Οι περισσότεροι γυναικολόγοι δεν επιτρέπουν το βάψιμο των μαλλιών ή τις ανταύγειες τουλάχιστον κατά το πρώτο τρίμηνο. Ρωτήστε το γιατρό σας αν αργότερα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικές βαφές.

Σάουνα: Η αύξηση της θερμοκρασίας στο σώμα σας μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στο έμβρυο.

Θεραπείες κατά της ακμής:
Συγκριμένες θεραπείες κατά της ακμής και φάρμακα που συνταγογραφούνται αποκλειστικά από δερματολόγο δεν επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και καλό θα είναι να τις έχετε ολοκληρώσει αρκετό χρόνο, πριν αρχίσετε τις προσπάθειες να συλλάβετε.

Botox, ενέσιμα και laser: 
Δε θα πρέπει να υποβάλλεστε σε τέτοιες θεραπείες, όσο καιρό είστε έγκυος, αφού δε θεωρούνται ασφαλή για το έμβρυο.

Λεύκανση δοντιών:
Καλό θα είναι να έχετε κάνει έναν πλήρη οδοντιατρικό έλεγχο πριν μείνετε έγκυος, έτσι ώστε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα. Επίσης η λεύκανση δεν επιτρέπεται.

Αιθέρια έλαια:
Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τη χρήση αιθέριων ελαίων, αφού υπάρχουν κάποια όπως το δεντρολίβανο ή το θυμάρι, που απαγορεύονται για όσο καιρό κυοφορείτε.