Απλοί τρόποι να δώσετε χαρά στο παιδί

Πολλές φορές ψάχνουμε να κάνουμε μεγάλα και σπουδαία πράγματα, προκειμένου να δώσουμε χαρά στα παιδιά μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι μπορούμε να το καταφέρουμε πολύ εύκολα, εφαρμόζοντας κάποιους απλούς τρόπους:

  • Να βρίσκετε πάντα τρόπους να του δείχνετε πόσο το αγαπάτε, ότι είναι τα πάντα για εσάς. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε συχνή αγορά δώρων, αλλά σε κάτι πιο απλό: με γλυκές κουβέντες, αγκαλιές και φιλιά. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο!

  • Αφιερώστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε σε εκείνο. Κλείστε την τηλεόραση, αφήστε στην άκρη το κινητό ή τον υπολογιστή και περάστε μαζί του όμορφες στιγμές. Το έχετε ανάγκη και οι δύο, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

  • Να είσαστε σίγουροι ότι αν το παιδί σας βλέπει ότι χαμογελάτε συχνά (όχι μόνο σε εκείνο αλλά και γενικά), θα νιώθει κι εκείνο με τη σειρά του όμορφα.

  • Πάντα το παιδί νιώθει καλά όταν βλέπει ότι ασχολείστε με το πώς νιώθει ή ζητάτε τη γνώμη του σε θέματα στα οποία έχει τη δυνατότητα να εκφέρει άποψη. Σε αντίθετη περίπτωση, νιώθει παραμελημένο και έχει άσχημη ψυχολογία.

  • Να αποφεύγετε οπωσδήποτε να το υποτιμάτε, να το κοροϊδεύετε και να το μειώνετε με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι απαραίτητο να νιώθει σημαντικό για εσάς σε όλους τους τομείς, κάθε στιγμή!