Πώς να στηρίξετε τη σύντροφό σας στην εγκυμοσύνη


Επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, δείξτε ότι έχετε όλα τα προσόντα να γίνετε εξαιρετικός πατέρας από την περίοδο κιόλας της εγκυμοσύνης. Πώς; Μα φυσικά κάνοντας τα παρακάτω…

  • Από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα επιβεβαιωθεί ότι η σύντροφός σας είναι έγκυος, προετοιμάστε τον εαυτό σας για ένα δύσκολο και απαιτητικό 9μηνο. Και θα είναι δύσκολο και για τους δυο σας, όχι μόνο για τη σύντροφό σας που κυοφορεί. Τουλάχιστον αν έχετε στο μυαλό σας να αντιμετωπίσετε την κατάσταση με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία!
  • Οπλιστείτε με άπειρη υπομονή για να διαχειριστείτε από το δικό σας… μετερίζι οτιδήποτε προκύψει τόσο στο κομμάτι της εγκυμοσύνης αυτό καθ’αυτό, όσο και στις-άκρως φυσιλογικές-ψυχολογικές μεταπτώσεις στη διάθεση της συντρόφου σας.
  • Μην παίρνετε προσωπικά κάποιες δυσάρεστα απρόσμενες αντιδράσεις της. Οι ορμόνες κάνουν πάρτι και θα ειπωθούν πράγματα που δεν τα εννοεί.
  • Να δείχνετε πάντα προθυμία να τη βοηθήσετε, να τη στηρίξετε και γενικά να της κάνετε πιο εύκολη την καθημερινότητά της. Ακόμα κι αν αντικειμενικά κάποιες φορές δε θα μπορείτε να κάνετε κάτι, είναι σημαντικό για εκείνη να βλέπει ότι δε σηκώνετε τα χέρια ψηλά.
Σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίστε την περίοδο της εγκυμοσύνης της συντρόφου σας ως ένα καλό τεστ και για εσάς, με την έννοια ότι είναι η πρώτη από τις πολλές απαιτητικές περιόδους που θα ακολουθήσουν σε ό,τι αφορά το παιδί.